Het aanbod van commerciële en professionele keukens is tegenwoordig zeer uitgebreid. De bereiding en consumptie vindt vaak plaats in centra waar veel mensen en activiteiten samenkomen. De smeltkroes waarin wij leven maakt brandgevaar en geuroverlast bij keukenafzuiging tot een enorm belangrijk thema.
Keukenafzuiging in een restaurant
In een restaurant is de keuken het belangrijkste onderdeel. Het is daarom belangrijk dat alles hier is geregeld zodat kok(s) zich goed kunnen concentreren op hun kookactiviteiten. Het is echter niet gezond als personeel in de keuken de rook, dampen en geuren continu moeten inademen maar ook de vette rook kan in het afzuigkanaal voor problemen zorgen (o.a. ongedierte of brand). De nare luchtjes in de keuken moeten niet in het restaurant terecht komen omdat ze daar voor veel hinder zorgen. Ook uw buren willen geen hinder ondervinden van damp- en geuroverlast. Daarnaast stelt de gemeente ook steeds meer eisen op het gebied van onder andere (brand)veiligheid. Keukenafzuiging in een restaurant kan deze problemen voorkomen.
