Weet u raad met filtratie van keukenrook?

Weet u raad met filtratie van keukenlucht en -rook?

Het aanbod van commerciële en professionele keukens is tegenwoordig zeer uitgebreid. De bereiding en consumptie vindt vaak plaats in centra waar veel mensen en activiteiten samenkomen. De smeltkroes waarin wij leven maakt brandgevaar en geuroverlast bij keukenafzuiging tot een enorm belangrijk thema.

Keukenafzuiging in een restaurant

In een restaurant is de keuken het belangrijkste onderdeel. Het is daarom belangrijk dat alles hier is geregeld zodat kok(s) zich goed kunnen concentreren op hun kookactiviteiten. Het is echter niet gezond als personeel in de keuken de rook, dampen en geuren continu moeten inademen maar ook de vette rook kan in het afzuigkanaal voor problemen zorgen (o.a. ongedierte of brand). De nare luchtjes in de keuken moeten niet in het restaurant terecht komen omdat ze daar voor veel hinder zorgen. Ook uw buren willen geen hinder ondervinden van damp- en geuroverlast. Daarnaast stelt de gemeente ook steeds meer eisen op het gebied van onder andere (brand)veiligheid. Keukenafzuiging in een restaurant kan deze problemen voorkomen.

keukenafzuiginstallatie voor horeca
Stop vet, rook en geur in de grootkeuken

Stop vet, rook en geur

Bij elk kookproces in de professionele keuken komen vet- en roetdeeltjes vrij. Door ophoping van vet in het afzuigkanaal en de ventilatoren neemt het brandgevaar toe. De keukendampen en keukenrook mogen niet zomaar naar buiten worden afgevoerd. Eerst moet een filtersysteem in grootkeukenventilatie de vervuilde lucht reinigen waarna het naar buiten kan worden afgevoerd.

De lamellen filters in de afzuigkap vangen alleen de grove vuildeeltjes. Er is meer technisch vernuft nodig om de kleinste deeltjes te verwijderen uit de afvoerlucht. Hiervoor kunt u vertrouwen op HTC's expertise.

Onze filtersystemen halen de kleinste vet- en roetdeeltjes uit de lucht. Vet krijgt geen kans om zich achter dit systeem op te hopen. Zo heeft u minder onderhoud aan het kanaalwerk en bespaart u aanzienlijk in de kosten.

Daarnaast zijn onze producten gecertificeerd. U ontvangt bij aankoop een informatiemap met de certificaten van alle producten en materialen die gebruikt zijn. Deze informatiemap kunt u ook dan aan uw gemeente overleggen.

Wilt u weten hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Direct antwoord op uw vragen via 0031 (0)45 5119100 of mail ons op info@htcair.nl.

Voordelen van onze keukenfiltratie

De luchtkwaliteit in de grootkeuken verbeteren met keukenafzuiging levert veel voordelen op, zoals:

  • Capaciteit op maat door 3 varianten (2500m3/u, 5000m3/u en 7500m3/u)
  • Meer productiviteit (gezonde lucht houdt medewerkers scherp en fit);
  • Gezonde aanvoer door effectieve inblaas ventilatie van de buitenlucht;
  • Geen last meer van onaangename geuren die tijdens werkzaamheden in de keuken op kunnen treden;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de keuken en niet direct naar buiten geblazen;
  • Minder kosten van schoonmaak: de kanalen worden aanzienlijk minder vervuild en de ventilator(en) heeft / hebben een langere levensduur;
  • Minimaliseert de gevolgen voor het milieu.

Filter ruim
90%
vet- en roetdeeltjes uit de lucht

Bespaar tot
50%
op onderhoudskosten

Ook in noodsituaties

Het kan altijd een keer gebeuren dat uw afzuiging er plotseling mee ophoudt. Dan is haast geboden, want u wilt natuurlijk niet uw restaurant sluiten, totdat de afzuiging weer gerepareerd is. Is bijvoorbeeld de ventilator van uw afzuiging kapot? Wij hebben veel ventilatoren ruim op voorraad staan en kunnen u daardoor vrijwel meteen van een nieuwe ventilator voorzien.

Ook als er iets aan uw afzuiging defect gaat in de avonduren en in de weekenden, kunt u ons bellen en mailen. Wij proberen dan samen met u het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

TOP